交流

德国科隆国际设计学院 可持续城市变革

项目背景

该项目为设计创意学院20141月起新增的双学位联培硕士研究生项目,参与该项目的学生将致力于“Designing Sustainable Urban Transformations”方面的学习与研究。

招收规模

在起步阶段,该项目每年最多接收2名中国学生,最终录取结果由科隆国际设计学院决定。

海外学习时长

被对方录取的学生,将赴科隆国际设计学院学习,学习时间为一年。

学位授予

顺利完成本项目并达到双方学位要求的学生,可被授予同济大学的设计学硕士学位(Degree of MA in Design)以及科隆国际设计学院的整合设计硕士学位(Degree of MA in Integrated Design)。

申请要求

申请者须达到如下英语要求:雅思(IELTS)不低于5.5分,或者托福(TOEFLIBT不低于80分。

申请程序

设计创意学院首先会根据相关标准,对所有申请者进行院内选拔(院内选拔时间及要求,请关注设计创意学院学生网的通知)。通过院内选拔者,将进入学院的提名名单,该名单由学院发送给科隆国际设计学院。提名名单以及受提名人(nominees)的相关材料,将接受对方的评审,最终录取人选由科隆国际设计学院决定。

申请时间

申请大概于每年的六月底截止,具体申请时间请以届时发送的通知为准。

申请材料

申请材料包括:

• Portfolio if possible, update and adapt your existing portfolio for this assessment. Choose the projects and experiences that give a good overview both of your fields of interest and your design / design-related experiences and qualifications. Works can come from academic, professional or free projects.

• 学习动机说明(Letter of motivation: make clear why you want to study the Double Degree graduate program Integrated Design. We aim at understanding how much you know about KISD and Germany and how this meets the expectations formulated by you.

• 学习预期说明(Study program expectations: Please let us know what exactly you expect from your graduate studies at KISD. This might be: A precise depiction of an integrated design project you have in mind or a substantial argumentation of your general interest in the field of Integrated Design.

• 外语水平证明(Proof of English language

• 同济注册在籍证明(Proof of immatriculation at Tongji University

首页 >  交流 >  双学位项目

2015/5/29